2013. március 4., hétfő

Japán stílusok

Japán egy igazán egyedi országnak mondhatnánk, hisz egy csomó egyéni stílus fejlődött ki.:)
L1001541_large

Mivel én nagy Japán fan vagyok, ezért gondoltam írok az ő tinikori egyéni és feltűnő stílusokról.

Ganguro magyarul azt jelenti barna nő. Míg Japánban sokan a hófehér bőrre hajtanak, addig ők a barna (ritkán már a feketés) színt akarják, amit szolizással, alapozással érnek el. Hajuk általában világos színű (platina szőke, fehér) amit színes tincsek díszítik, szájuk fehér, sminkjük fekete és fehér, orruk is egy csíkban fehér és néhányuk színes kontaktlencsét is hord. Ruhájuk is általában világos színű, nagyon szeretik a különböző kiegészítőket. (Ganguron belül van még a manba, yamanba stílus.)

A kogal stílus követői odavannak a kütyükért, a nyolcvanas években a gal egyet jelentet divatkövetőkkel. Sminkjük fekete, hajuk festett, diákcipőt és térdzoknit hordanak, ruhájuk pedig megegyezik az iskolai egyenruhával (matrózing, pulóver, miniszoknya) >aki anime- vagy mangakedvelő az biztos tudja:D<. 

A kigurumi stílus követői állatjelmezekben mászkálnak. Legyen az Hello Kitty, Pikachu ők szívesen felöltik magukra azt a mesehőst, állatot.

Ez a stílus már a kilencvenes évekbe elkezdett terjedni. Több ágazata is van: van a gótikusabb, sötétebb, van a pinkbe öltözött, 'cuki' és van a punkos lolita. Kedvelik a csipkét, fűzőt, napernyőket és a fodrokat. A régi öltözködéshez hasonlít.

2 megjegyzés:

  1. annyira imádom ezt a blogot :DD és ez a japán stílus tök klasz :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik.:)) igen, nekem is nagyon bejönnek ezek a Japán stílusok*-*

      Törlés